Persbericht nieuwe voorzitter VMNED 21/01/2021

Auke van Stralen nieuwe voorzitter van VMNed

Per 1 januari 2021 is Auke van Stralen (1968) gestart als nieuwe voorzitter van VMNed. Hierbij volgt hij Herman Jonkman op die met pensioen is gegaan.

Auke is een bekende in de markt van energievoorzieningen en meetdiensten. Hij is jarenlang actief geweest bij een van de aangesloten meetbedrijven. Daaraan voorafgaand heeft hij sinds 2002 gewerkt als manager in de infrastructuur-, telecom- en energiesector. Vanuit die verschillende rollen is Auke goed bekend met de diverse marktpartijen en de relevante wet- en regelgeving.

 

VMNED

VMNED is de belangenvereniging van Meetbedrijven (MV) en Onafhankelijke Dienst Aanbieders (ODA) in Nederland. Dit zijn de partijen die meetdata van energieverbruik op gebied van Gas, Electra en Warmte ophalen, registreren en delen met de sector.

De energiemarkt is momenteel sterk in beweging! Met onder andere de ontwikkeling van de Energiewet 1.0 en het bijbehorende afsprakenstelsel gaat er veel veranderen in de markt. We hebben er vertrouwen in dat Auke van Stralen de belangen van VMNED hierin goed kan behartigen. We wensen hem daarbij veel succes!