Vereniging Meetbedrijven Nederland

Wie zijn wij

Wat is VMNED? 
VMNED is de vereniging van meetbedrijven in Nederland. VMNED behartigt de gemeenschappelijke belangen van meetbedrijven. Meetbedrijven meten het daadwerkelijke energieverbruik. Dat doen ze volgens de Meetcode, die beschreven staat in de Elektriciteitswet 1998.

Van platform naar vereniging 
VMNED is ontstaan uit het Platform Meetbedrijven, dat is opgericht nadat de Elektriciteitswet 1998 in werking trad. De verenigingsvorm biedt een betere juridische basis. 
Naast de oorspronkelijke groep leden zijn later beheerders van warmtemeters toegetreden. Hun belangen zijn vergelijkbaar met die van meetbedrijven. 

Ook ODA's zijn lid 
Om datakwaliteit voor consumenten verder te ondersteunen is het lidmaatschap bij VMNED ook opengesteld voor leveranciers (meetdatabedrijven) en overige dienstenaanbieders (ODA's).

Voor en door leden 
VMNED is een vereniging voor en door leden. De vereniging wordt ondersteund door een onafhankelijk voorzitter en secretariaat. Er zijn twee vormen van lidmaatschap: lid of aspirant lid. Aspirant leden kunnen tegen beperkte kosten kennismaken met de voordelen van het lidmaatschap.

Vragen? Lid worden? U kunt ons bereiken via e-mail: info@vmned.nl of via onze Social Media accounts, zie ook informatie onder "contact".