Vereniging Meetbedrijven Nederland

Turquoise nieuwe coordinator voor GV-E

(03-02-2016)

Turquoise Energy Management is de nieuwe coördinator voor de werkgroep grootverbruik elektriciteit (GV-E). Consultant Jeike Wallinga ziet dit als een uitdagende opdracht.

Jeike Wallinga zal de coördinatie voor de controle van de elektriciteitsmeters bij grootverbruikers uitvoeren . ‘Dit zie ik als een uitdagende opdracht in de energiewereld, waar wij toegevoegde waarde willen leveren door de combinatie van positief kritisch auditen, scherpe inhoudelijke analyse en het effectief stroomlijnen van alle data- en informatie-uitwisseling die hiermee samenhangt. Ik zie uit naar de samenwerking met de deelnemers aan VMNED, VMNED zelf en de toezichthouder om de kwaliteit van het in Nederland geïnstalleerde meterpark bij grootverbruikers te kennen en waar nodig te komen tot verbetering.’

Achtergrond
Wallinga studeerde experimentele natuurkunde in Utrecht en is gepromoveerd op gebied van amorf silicium zonnecellen. Daarna werkte ze bij Océ en Alliander. Ze werkt sinds 2015 als zelfstandige vanuit haar eigen bedrijf Radeel en als consultant bij Turquoise Energy Management, een jong bedrijf op gebied van energiemanagement. Het bedrijf is opgericht door William Hartman, Tanju Ozel en Wallinga. Turquoise combineert jarenlange expertise binnen de energiesector met ervaring in andere sectoren, zoals de railsector, printing industrie en consultancy.

Allianties
‘We zijn internationaal georiënteerd om de markt naar lokale energienetwerken komende jaren te ontsluiten en richten ons onder andere op auditproposities. Zo ondersteunen we bedrijven en gemeentes bij het in kaart brengen en verlagen van het energiegebruik van hun assets. Betrouwbaarheid en betaalbaarheid staan voorop bij Turquoise Energy Management, dat op deze manier de energietransitie mede-vormgeeft,’ aldus Wallinga. Voor de uitvoering van projecten gaat Turquoise allianties aan. Voor deze opdracht is Turquoise een alliantie aangegaan met Innoforte, dat sinds 2015 de warmtemeter-pool voor VMNED verzorgt onder leiding van Wim Mans.
 

Turquoise nieuwe coordinator voor GV-E


Terug naar Nieuwsoverzicht