Vereniging Meetbedrijven Nederland

Besparingstips als extraatje bij slimme meters

(26-01-2018)

Slimme meters kunnen bijdragen aan energiebesparing, maar maatregelen nemen bewoners niet zomaar. Daarom worden door verschillende partijen informatiepakketten en toolkits aangeboden.

Stedin biedt sinds eind november zo’n 14.000 huishoudens en kleinzakelijke klanten in Soest een slimme meter aan. Die slimme meter kan ‘helpen bij het verminderen van de uitstoot van CO2 en het energiebewustzijn in Nederland’, vindt directeur klant en markt Joep Weerts van Stedin. In een persbericht zegt Weerts dat de meter gebruikers onder andere elke twee maanden een verbruiksoverzicht geeft en te koppelen is aan muurdisplays, apps of websites om het verbruik real time te volgen.

Informatiepakket
Weten waar er bespaard kan worden, betekent echter nog niet dat besparen echt gebeurd. Daarom biedt Stedin met burgerinitiatief Energie Actief Soest een informatiepakket aan bij de slimme meter met tips en tricks over energiebesparing. Aanvullend op het informatiepakket ondersteunt de gemeente Soest de samenwerking door een speciale slimme meterbalie te openen op het digitale gemeentelijk Energieloket. Bewoners kunnen daar met hun vragen terecht.

Toolbox
Gebruikers van slimme meters informeren over besparingskansen is wat ook de toolbox ‘Slim energie besparen’ wil stimuleren. De werkgroep Lokale marktplaats van het Convenant Energiebesparing gebouwde omgeving heeft deze toolbox ontwikkeld, meldt Installatie.nl. Met de toolbox kunnen installatie- en bouwbedrijven, maar ook aanbieders van zonnepanelen en warmtepompen, gebruikers en klanten informeren over mogelijke energiebesparing. Het informatiepakket van de werkgroep verwijst onder andere naar de website Energie besparen doe je nu en Energieverbruiksmanagers.

Lees hier meer over het informatiepakket van Stedin en de toolbox van de werkgroep Lokale marktplaats van het Convenant Energiebesparing op Installatie.nl.

Besparingstips als extraatje  bij slimme meters


Terug naar Nieuwsoverzicht