Vereniging Meetbedrijven Nederland

'Wat kan je met meetdata doen?'

 

Data over energiegebruik is veelvuldig beschikbaar, maar wat kan je ermee doen? Die vraag wordt steeds belangrijker, meldt projectmanager Vincent Ilmer van Stedin Meetbedrijf.

Het gebruik en de toepassing van meetdata om de energiekosten te verlagen door verduurzaming, betere inkoop en meer energiebesparing. Daarin kregen afgelopen voorjaar meer dan 30 mensen te horen tijdens de opleiding ‘Meten is weten’ van VMNED College. De opleiding werd incompany georganiseerd bij Stedin Meetbedrijf en Enexis. Voor de opleiding bestaat veel belangstelling.

Begrip steeds belangrijker
Projectmanager Vincent Ilmer van Stedin Meetbedrijf: “Als meetbedrijf gaat het niet alleen om de juiste gegevens te meten, begrip over wat kan je er mee doen wordt steeds belangrijker”. Maar ook manager Maikel van Enexis kijkt naar de horizon: “Het netwerk met alle slimme meters is mooi, maar als we niet weten wat onze klanten met de gegevens kunnen, gaan we de boot missen”.

Vervolg na de zomer
Ilhmer is erg tevreden en kijkt met veel genoegen terug op de opleiding. De discussies hebben intern veel losgemaakt en ook nog extra belangstelling opgeleverd. Daarom zal er na de zomer nog een extra tweede dag worden georganiseerd, zo meldt projectcoördinator Elmer van Krimpen.

De eerstvolgende opleiding vindt plaats op 7 en 8 november 2016 in het F&B Training Center te Hilversum. Deze opleiding kan ook op maat worden georganiseerd als in-company opleiding.

Meer info
Meer informatie over de opleiding ‘Meten is Weten’ van VMNED College staat hier .