Vereniging Meetbedrijven Nederland

Beheerder KV E en G

Endinet investeert in een slim energienet om te zorgen dat dit blijft aansluiten bij de eisen van de tijd. Zo houden we de energievoorziening beschikbaar, betrouwbaar en betaalbaar. Endinet is ook morgen de energieke verbinding met de samenleving in de regio.
Belangrijke schakel in slimme energienet
Een belangrijke rol in het slimme net is weggelegd voor de slimme meter. Deze vervangt de huidige meters voor elektriciteit en gas. De slimme meter meet net als uw huidige meter het energieverbruik in uw woning. Het verschil? De meterstanden kunnen op afstand worden uitgelezen en de meter helpt u bij het nauwkeurig volgen van uw verbruik. Ook wordt uw energienota nauwkeuriger en u hoeft niet meer jaarlijks (of bij een verhuizing of het wisselen van energieleverancier) de meterstanden door te geven. Slim en gemakkelijk dus!
Dé website over slimme meters
Endinet heeft samen met alle andere netbeheerders van Nederland de website www.slimmemeters.nl opgericht. Deze site is vooral gericht op u als particulier. Hierop vindt u allerlei achtergrondinformatie over de slimme meter, zoals: wat is een slimme meter en wat kunt u met een slimme meter doen. Ook zijn op deze site de handleidingen van de verschillende soorten slimme meters te downloaden.

www.endinet.nl